Bedrijfsuitje

 
 
 

Bedrijfsworkshop/ Personeelsuitje

 

  • Maak een glazen raamhanger

  • Samengevoegd kunstwerk van glas

  • Maak een schaal van glas

 

Bij glasatelier Hillit kun je terecht voor diverse creatieve bedrijfsworkshops. Onze workshopruimte bevindt zich op een unieke locatie, een sfeervolle loods aan het water, midden in de stad Amersfoort. Deze omgeving is zeer geschikt om een workshop te combineren met andere activiteiten zoals een rondleiding, eten of varen. Een leuke dag uit met je bedrijf en alles op loopafstand. Met voldoende parkeergelegenheid.

 

 

Maak een glazen Raamhanger

 

Maak een mooie raamhanger van gekleurd glas. De deelnemers mogen het glas zelf snijden en in de glasoven leggen. Vooraf krijg je les in het glas snijden en uitleg hoe je het beste een raamhanger maakt. Je kan denken aan een abstract werkstuk, rond of vierkant maar het is ook mogelijk om een afbeelding na te maken, denk bijvoorbeeld aan een dier of een bloem. Je mag zelf iets schetsen of gebruik maken van voorbeelden.

 

Na afloop van de workshop gaat de oven aan. De gesneden stukken smelten dan tot een mooi geheel. Het proces van verhitten en afkoelen duurt 20 uur, de werkstukken kunnen later worden opgehaald.

 

Deze workshop is voor groepen vanaf 6 personen. Koffie, thee en lekkers inbegrepen.

 

Raamhanger 14 x 14 cm 35,00 per persoon excl. B.T.W.

Raamhanger 23 x 23 cm  55,00 per persoon excl. B.T.W.

Tijdsduur: 2,5 uur.

 

 

 

Samengevoegd kunstwerk van glas

 

Het is ook mogelijk om een gezamenlijk kunstwerk te maken. Het kunstwerk kan een mooie plaats krijgen in het bedrijf. Bijvoorbeeld de ontvangsthal of een centrale ruimte. Alle deelnemers maken dan een deel van het kunstwerk of we werken in kleine groepjes, ieder groepje aan een deel. Het is bij deze workshop wel belangrijk dat we vooraf bepaald hebben wat kenmerkend is voor het bedrijf en wat voor een soort afbeelding daar bij past.

De gemaakte delen van het kunstwerk moeten 20 uur in de glasoven. Het kunstwerk kan op een later tijdstip opgehaald worden. Bij deze workshop voor aflevering inbegrepen: gaatjes boren in de glaspanelen. Met rubber omhulde schroeven bijgeleverd en een papieren mal voor de plaatsbepaling.

Het is mogelijk om het kunstwerk te laten bevestigen op een plaat gelakt hout zodat het in zijn geheel kan worden opgehangen. Ook kunt u er voor kiezen om het kunstwerk door ons in uw bedrijf te komen bevestigen. Aan deze opties zijn extra kosten verbonden.

 

Deze workshop is voor groepen vanaf 5 personen. Koffie, thee en koek inbegrepen.

 

 55,00 per persoon excl. B.T.W.

Tijdsduur: ongeveer 2,5 uur. Afhankelijk van het ontwerp.

 

 

 

Maak een schaal van glas

 

In deze workshop maak je een ronde of vierkante schaal met een doorsnede van +/- 25 cm. Een schaal van glas wordt gemaakt door stukken gekleurd glas bij elkaar te leggen in een glasoven en te laten versmelten tot een vlakke plaat. Daarna gaat de plaat glas nog een keer in de oven, dit keer op een mal in de vorm van een schaal. De plaat glas zakt in de mal en neemt de vorm van de mal aan. De mal wordt verwijdert en de schaal is af.

Er zijn meerdere malvormen om uit te kiezen en meerdere manieren om een schaal uit delen glas op te bouwen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook heel divers. Vooraf krijg je les in het glas snijden en uitleg hoe je het beste een schaal maakt. Dan gaan de deelnemers zelf aan de slag. We werken met gekleurd plaatglas, glasstaven en glaskorrels. De schalen gaan na afloop van de workshop 2 x 20 uur in de glasoven. De schalen kunnen op een later tijdstip worden opgehaald.

Deze workshop is voor groepen vanaf 5 personen. Koffie, thee en lekkers inbegrepen.

 

€ 62,00 per persoon excl. B.T.W.

Tijdsduur: 3 uur.

 

 

 

 

Voor informatie en inschrijven: Gebruik het contactformulier of bel Hilde 0619640709.

 

 
 
6 soorten Workshops